Powered By Blogger


Bu arkadaşım Serhan'ın milföy hamuru ile yaptığı kıymalı bir börek. Tadı nefisti gerçekten ellerine sağlık Serhancığım.. Hemen fotoğrafını çekip yayınlamak istedim. İçine soğan ve kıymayı kavurmuş koymuş tabi baharatta mevcut.Tabi içine siz istediğiniz herşeyi koyabilirsiniz. Üzerine de yumurta sarısını sürüp susam ile süslemiş.


Bunuda yufkayı serip içine bildiğimiz klasik papates püresini üzerine sürmüş,üzerine 2. kat yufka ve patates püresi ve 3. kat yufka şeklinde 5 kat yaptıktan sonra üst üste olan tüm yufkaları rula şekline getirip streç film ile sararak 1 gece buzdolabında bekletmiş.Dilimleyerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirmiş. Çıtır çıtırdı ve bunlarda çok lezzetliydi.





0 yorum: