MANTI


Malzemeler:

2 yumurta
4 su bardağı un
tuz, su
200 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
karabiber
salça
tereyağı


Hazırlanışı:

Yumurta, su un ile kulak memesinden az katı hamur yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 4 parçaya ayırıp beze yapıyoruz. Bezeleri oklava ile resimde gördüğünüz kalınlıkta açarak kare şeklinde kesiyoruz.
Karelerin içerisine kıyma, soğan karabiber tuz karışımını koyup bohça şeklinde kapatıyoruz. Büyük bir tencerede su kaynatıyoruz . Kaynayan suya hazırladığımız mantı hamurlarını koyup 5 dk. kadar kaynattıktan sonra suyunu süzdürüyoruz.
Ben tabağa mantıları az suyuyla koyup üzerine sarımsaklı yoğrut ve tereyağ salça ile hazırladığım sosu döküyorum.
Sosu çeşitlendirmek mümkün, dilediğiniz baharatla da yapabilirsiniz sosunu artık damak zevkinize kalmış. Dereotu bittiği için koyamadım ama üzerinde dereotu ile servis yaparsanız daha hoş olur.



0 yorum: