Malzemeler:
Sarmalık lahana yaprakları
200gr. kıyma
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 orta boy soğan(ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1tatlı kaşığı acı biber salçası(arzuya göre)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane,tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Bulgur sıcak su ile yıkanır,kıyma ve diğer tüm malzemeler güzelce karıştırılarak yoğurulur.
Lahana yaprakları yaprağın durumuna göre10'ar saniye kadar kaynayan suda haşlanır. Suda çok beklerse sarması zorlaşır. Kaynayan sudan çıkardığımız lahana yapraklarını soğuk suyun altına sokup suyunu sıkarak ister yaprak sarması şeklinde idtersek muska şeklinde sararız...
Arzuya göre benim gibi acı sevenler pişerken tencere içine 2-3 adet acı kuru biber koyabilirler.
0 yorum:
Yorum Gönder