KABARTMA


Malzemeler;
4 su bardağı Sinangil Böreklik un
1 su bardağı yoğurt(yoğurdu suyuyla karışık koyabilirsiniz,isterseniz sırf yoğurt suyu bile kullanabilirsiniz)
1 yumurta
1 paket Dr. Oetker kabartma tozu
tuz
yeteri kadar ılık su
Yapılışı;
Yoğurdu bir cezvede hafif ısıtın yoğurma kabına koyun. Üzerine kabartma tozu, tuz, yumurta ve unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamur yine yumuşak kulak memesi diye tabir ettiğimiz hamur kıvamıına gelecek. Gerektiğinde az ılık su kullanın.
Hamuru 2 veya 3 parçaya bölüp hamurları oklava ile açın ve istediğiniz şekilde keserek bol kızgın yağda kızartın.
İsterseniz şekilli kalıplarla, istersenizde bardakla keserek değişik şekiller verebilirsiniz.
Afiyet olsun...

0 yorum: