İçi için; kıyma, haşlanmış patates, maydonoz, tuz , karabiber ve nane yada maydonoz, peynir
Haırlanışı;
Maya ve şeker hamur yoğuracağımız kaba konur. Üzerine önce ılık süt olmak üzere diğer malzemeler konur.Sonra ele yapışmayacak çok yumuşak bir hamur elde edene kadar un ile yoğurulur.Eğer un fazla gelirse ılık su ilave edebiliriz.
Yoğurduğumuz hamurun üzerini bir bezle örtüp hamuru iyice sararsak(sofra bezi yada bir battaniye ile)hamur daha çabuk kıvamına gelir. Bu şekilde 40-45 dk. bekletip iyice kabarınca hamura istediğimiz şekli verip, içine istenilen malzemeyi koyarak yumurta sarısını sürüp çörek otu yada susam dökerek önceden ısıtılmış 200°C derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder