İlk tarifim olan çiğböreği anlatayım size...
Öncelikle un, su ve tuz ile kulak memesinden az daha katı olacak bir hamur yapıp çok küçük bezeler yapıyoruz ve bunları üzerini bir bez ile örterek 10-15 dk. dinlendiriyoruz.
Bu arada 1 soğanı rendeliyoruz, içine bir miktar kıyma ve 1 çay bardağı kadar su koyuyoruz. Tuz ve karabiber ekleyerek harcı karıştırıyoruz.
Önceden hazırladığımız bezeleri merdane yardımı ile yaklaşık 20cm çapında açıyoruz. yarısına harcımızı koyup hamuru ay şeklinde kapatıyoruz.Elimizle uçlarını bastırıyoruz ki açılmasın. Sonrada kenar kesme aparatı ile yoksa da düz kenarlı bir tabak ile kenarlarını kesip (ki ben aparatımı bulamadığımdan tabak ile kestim aslında aparatla kesilince kenarları çok güzel görünüyor)bol kızgın yağda kızartıyoruz.
Not: Ben ölçü ile yapmadığım için ölçüleri net veremedim ama daha sonraki ilk yapışımda ölçülerini net yazacağım.
0 yorum:
Yorum Gönder