HAŞHAŞLI GÖZLEME
























Eskiden haşhaşlı gözlemeyi çok sevmezdim ama şimdi bayılıyorum. Normalde teflon tavada yapıyorum ama bu sefer bayram öncesi aldığım kavurma sacında denemek istediğim için baya büyük yaptım:) normalde biraz daha küçük yapıyorum.

Yine un, su ve tuz ile bu kez çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Daha sonra hamurları beze haline getiriyoruz. Hamuru açtıktan sonra üzerine kavrulmuş çekilmiş haşhaş ve sıvı yağ karışımını elimizle sürüyoruz.Elle daha güzel sürülüyor çünkü.
Sonrasında hamuru elimizle kenarlarından çekiştirerek açabildiğimiz kadar açmaya çalışıyoruz hamur büyüyebildiği kadar büyüsün ...
Sonra hamuru kenarlardan ortaya doğru 2 ucundan katlayıp, katlanmış hamuru da enlemesine tekrar ikiye katlıyoruz(keşke resmini çekseymişim anlatabildim mi bilmiyorum) hamur uzun bir dikdörtgen şeklini alıyor.Sağbaştan hamuru 4 kez katlayıp tekrar açıyoruz ve ister tavada ister benim gibi saçta deneyebilirsiniz az yağ sürerek pişiriyoruz.

0 yorum: