Muharrem ayının 10. günü Aşure günüdür.
O gün ufakta olsa evine alışveriş yapanın o yıl evinde bereket olduğu söylenir.
Bende bugün AŞURE pişirdim. Sizlerle tarifimi paylaşmak istiyorum.
Malzemeler;
- 1kg buğday (ben çok fazla oluyor diye yaklaşık 750 gr. kullandım.)
- 2 su bardağı nohut
- 2 su bardağı kuru fasülye
- kayısı, incir, üzüm kurusu
- kuş üzümü, çörek otu, portakal kabuğu
-ceviz, fındık içi, bir tutam tuz...
Hazırlanışı;
Akşamdan buğdayı çok iyi bir şekilde, bir rivayete göre 7 kez yıkayıp 3-5 dk. kaynatıp tencerenin kapağını kapatıp bez ile örtün sabaha kadar kabarsın.
Yine akşamdan nohut ve kuru fasulyeyi ıslatın.
Sabah kuş üzümü ve kuru üzümü ıslatın.
Ayrı ayrı nohut ve fasulyeleri haşlayın. Buğday tenceresini ocağa koyun içerisine haşlanmış nohut ve fasulyeyi koyun kaynasın. Bir tutam tuz ilave edin.Arzu ettiğiniz kadar şekerini ilave edin.İncir, kayısı, portakal kabuklarını doğrayın(portakal kabuklarını çok küçük parçalara bölün)bunları ve üüzmleri tencereye koyun. İstenilen kıvama gelince önceden az haşladığımız cevizleri(aşurenin rengini bozmasın diye), fındık ve çörek otunu ilave edip ocağı kapatın ve servis yapın.
Kenton'dan Pasta Süsleme Malzemeleri Serisi!
8 yıl önce
3 yorum:
ben yedim valla çok güzel olmuştuu eline sağlıkkk...
ellerine sağlık, allah kabul etsin canım... ben aşureye bayılırım, bende yapıcam inşallah önümüzdeki günlerde.
bergencim afiyet olsun canım:),
ayşegülcüm sende çok saol canım... Allah seninkinide kabul etsin...
Yorum Gönder