Powered By Blogger

MERCİMEKLİ-HAŞHAŞLI BÖREK


Malzemeler;

Hamuru için; 4-5 su bardağı un, yeteri kadar su ve tuz

İçi için; 1 su bardağı yeşil mercimek,1 orta boy soğan, 1 çay bardağı sıvı yağ(yarısı mercimeğin içine yarısı haşhaşın içine ), 3-4 kaşık tepeleme çekilmiş haşhaş, yarım demet maydonoz, 1/2 çay kaşığı karabiber, tuz

Yapılışı;
Un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğurulur.Üzeri örtülerek kenara alınır.

Önceden mercimekler haşlanır suyu süzülür. Tencerede 1/2 çaybardağı sıvı yağ ile küçük küp şeklinde doğranmış soğan kavrulur, ardından içine haşlanmış mercimek ilave edilerek bir iki karıştırılıp içerisine doğranmış maydonozlar ilave edilip ocağın altı kapatılır. Bu karışıma tuz ve karabiber katılır.

Hamur 3 parçaya ayrılır.Her bir parça oklava ile çok inceltilmeden açılır. Üzerine haşhaş ve 1/2 çay bardağı sıvı yağ karışımı sürülür. Hamura bohça şekli verilir ve kenara alınır. Diğer parçalarada aynı işlem yapıldıktan sonra bu hamurlar tek tek açılır. Açılan hamurları ister 8'e bölüp sigara böreği şeklinde harcını koyarak sarabiliriz. İstersek de şerit şerit kesip yine içine mercimekli harçdan koyup sarabiliriz. Şekli size kalmış.
Bu içine harç koyup sardığımız hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine kalan haşhaşlı harçdan sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

0 yorum: